Therapieën

De fysiotherapeuten bij Evolution Fysiotherapie zijn deskundig op het gebied van houding en bewegen.

Met behulp van de nieuwste
inzichten en technieken in de fysiotherapie zorgen wij ervoor dat u weer optimaal kunt functioneren.

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren.

Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

Een belangrijk aspect van de behandeling is het versterken van spiergroepen die gerelateerd zijn aan de klacht.

De fysiotherapeut biedt hiervoor specifieke oefeningen aan. Deze oefeningen hebben ook tot doel de beweeglijkheid van gewrichten, de coördinatie en de algemene conditie te verbeteren.

Zowel bij fysiotherapie Amsterdam Oost als in Zwanenburg kunnen wij als extra onderzoeksmethode een echo bij u maken. Veel blessures kun je goed onderzoeken met een echografie. De fysiotherapeut gebruikt de echografie om zeker van zijn diagnose te zijn. Met onze handen kunnen wij fysiotherapeuten veel maar we kunnen er niet inkijken. Met een echo kan dit nu dus wel.
Dit maakt het voor u als patiënt en voor ons als therapeut makkelijker en inzichterlijker.

Met medical taping ondersteunen wij het herstelproces van het lichaam. Het lichaam wordt extra steun gegeven waardoor het meer rust krijgt. De tape lift de huid waardoor er minder druk op het pijnlijke gebied ontstaat waardoor je al direct minder pijn ervaart.  De doorbloeding wordt vergroot waardoor je lichaam meer herstel en bouwstoffen krijgt. Al deze effecten lijden tot een versneld herstel en minder pijnklachten. 
De teep is rekbaar waardoor je ermee kunt bewegen en kan tegen water. Meestal blijft de tape tussen de 3-7 dagen zitten, daarna is de rek eruit en mag deze verwijderd worden.

De fysiotherapeuten bij Evolution Fysiotherapie zijn deskundig op het gebied van houding en bewegen.

Met behulp van de nieuwste
inzichten en technieken in de fysiotherapie zorgen wij ervoor dat u weer optimaal kunt functioneren.

Bij dry needling wordt er door middel van een klein dun naaldje ontspanning in de spier gecreëerd. Dit effect is direct merkbaar na de behandeling. Resultaten zijn daardoor erg snel en effectief. Veel klanten geven daarom de voorkeur voor deze behandeling wanneer zij triggerpoints en spanning hebben in hun spieren.
Wanneer deze kleine naaldjes niet jouw ding zijn, hebben wij ook alternatieve behandelmethode om het zelfde doel te bereiken.

De behandeling met dry needling duurt ongeveer 10-20 minuten. Het inbrengen van de naaldjes is heel licht gevoelig tot niet pijnlijk.
Bij de behandeling halen wij de naaldjes heen en weer in de spier totdat deze spier gaat reageren. Dit noemen wij een twich en dat is een soort kleine verkramping waarbij de spier aanspant en daarna weer ontspant.
Dit aan en ontspannen kan een beetje gevoelig zijn (iedereen ervaart dit anders) en na een aantal keer herhalen dooft dit effect uit en krijg je een ontspannen spier.

Translate »